Meditatielessen in Rotterdam - HappyZenHeart Meditatielessen in Rotterdam - HappyZenHeart

maart, 2019

Dit is een evenement dat meerdere keren plaatsvindt

04mar7:30 PM8:45 PMMeditatielessen in RotterdamGeoffrey de Jong geeft meditatie (dhyana) met lezing en klankschalen.

Meer weten?

Evenement details

We werken aan ons lichaam door naar de sportschool te gaan, maar werken aan de geest doen we minder omdat we vaak niet weten wat goed en gezond voedsel is voor je geest. Dit is opzicht best logisch, want werken aan de geest, het herkennen van je eigen emoties en gedachten en het oplossen van je eigen angsten zijn stuk voor stuk mindfulness onderwerpen dat je niet op school te leren krijgt.

Wat is meditatie (dhyana) dan precies?
Meditatie, ook wel Dhyana genoemd in het Sanskriet staat voor één van de acht onderdelen van yoga. Het beslaat het zevende onderdeel volgens het model, genaamd: The eight limbs of Patanjali. Het uiteindelijke doel van meditatie is om samadhi te bereiken, oftewel éénwording met het Al. Klinkt zweverig, maar in feite kun je het zien als je ware natuur opzoeken als mens zijnde. Dit is de stilte. In de stilte spreekt je onderbewustzijn tegen je. In je onderbewustzijn zitten al je gewoontes, je aangeleerde conditioneringen. Zowel de ‘gezonde‘ als ‘giftige‘ conditioneringen.

Mediteer je op de juiste manier, dan kun je ruimte scheppen. Deze ruimte zorgt voor overzicht. Dit overzicht leidt tot helderheid. Deze helderheid leidt tot nieuwe inzichten. En deze inzichten leiden vanzelf naar een nieuwe conditionering wanneer je ze lang genoeg blijft herhalen. En op basis van deze conditionering kun je gegronde keuzes maken. En de keuzes die je maakt bepalen uiteraard de kwaliteit van jouw leven…

Waar is meditatie goed voor? Leer jezelf van binnen kennen!
Dagelijks kijk je naar je eigen lichaam in de spiegel en denkt: zie ik er wel goed uit? Wat voor kleding staat mij goed? Welke kleuren? Zal ik naar de kapper gaan of juist niet? Kortom: je zorgt goed voor je fysieke voorkomen. Je bent er erg bekend mee namelijk omdat je het een paar keer per dag gereflecteerd in de spiegel ziet. Je neemt er je tijd voor.

Maar ben je ook wel bekend met hoe jij eruit ziet aan de binnenkant van wie jij bent? Dankzij meditatie kun je namelijk kennismaken met de jij in jouzelf! Je leert bepaalde emoties beter te herkennen en je identificeert je er minder snel mee, met als gevolg dat je de emotie of gedachte als derde persoon kunt aanschouwen en daadwerkelijk een bewuste keuze kunt maken of je nu wel of niet meegaat met deze emotie. Het lijden van binnen wordt kortom langzaam maar zeker getemd en je ware menselijke waard zal meer en meer naar boven komen drijven: liefde en gelukzaligheid. Je zult leren keuzes maken op basis van liefde in plaats van angst.

Wat doen we tijdens de meditatieles?
Een meditatieles duurt ongeveer 60 minuten en hierbij maken we gebruik van diverse methoden die samen gemixt worden en zorgen voor een compleet gevuld koffertje, zodat jij goed voorbereid bent voor die innerlijke reis naar binnen toe.

Mini- spirituele lezing
Iedere les wordt er kort een bepaald mindfulness/ spiritueel onderwerp uitgelicht. Zie het als een mini-lezing over dit desbetreffende onderwerp.
Denk b.v. aan geluk, liefde, afkomen van angst, maar ook onderwerpen over Hindoeïstische en Boeddhistische onderwerpen, zoals: lessen van Boeddha, wijze verhalen van Krishna, Shiva, Ganesha en andere halfgoden (avatars/ devi devtas). Je mind gaat na de les in ieder geval nooit zonder wijs weetje naar huis toe!

Begeleidende meditatie
Meditatiedocent Geoffrey de Jong neemt je mee, dankzij een begeleidende meditatie, naar een oase van rust waarbij hij iedere les een ander mindfulness onderwerp zal aansnijden. Deze onderwerpen variëren iedere les, maar gaan vooral over jouw geestelijke en lichamelijke welzijn. Doordat je geest leeg en tot rust is gekomen, ben je toegankelijk om in alle stilte en rust nieuwe inzichten tot je op te nemen.

Klankschaal meditatie/ massage
Aan het einde van iedere les worden de laatste 20 minuten besteed aan een klankschalen meditatie, waarbij iedereen vriendelijk verzocht wordt om in savasana (lijkhouding) te gaan liggen. dankzij de zuivere klanken van de klankschaal, de lichaamscellen op een natuurlijke en harmonieuze wijze naar een bepaald trillingsfrequentie worden gebracht.

Dankzij deze asana (houding) is het geven van een klankschaal massage mogelijk. Je mind is relaxed en spant zich op geen enkele wijze meer in. Je lichaam volgt hierdoor automatisch je mind op en beiden samenwerkend in harmonie, staan ze volledig open voor de rustgevende trillingen van de diverse klankschalen die tijdens de klankschaal massage worden gebruikt. De klankschaal massage heeft hierdoor invloed op je aura, je organen, het liquide gedeelte van je lichaam en uiteraard je geestestoestand. Ze worden allemaal op een zeer authentieke, natuurlijke en harmonieuze manier weer in balans met elkaar gebracht.

En meer yoga topics komen aan bod tijdens de meditatieles!
Denk hierbij aan stilte meditaties, kaars meditaties en pranayama.

Tea Time!
Na de les is er ongeveer 15 minuten de tijd om te socializen met elkaar onder het genot van een kopje गर्म चाय (garam chai = warme thee), zoals ze in India zeggen. Hierbij is er uiteraard ook ruimte voor vragen over de desbetreffende les.

Voordelen van meditatie:
– Je leert jezelf van binnen kennen
– Beter in je eigen kracht staan
– Assertiever worden
– Minder identificeren met je eigen emoties
– Rust creëren voor je geestelijk lichaam
– Fitness voor je geestelijk lichaam
– Meer controle over je gedachten
– Sneller tot oplossingen komen voor individuele problemen
– Minder piekeren
– Voorkomen van depressie
– Voorkomen van een burn-out
– Je leeft meer in het hier en nu
– Je bent je meer bewust van je dagelijkse handelingen
– Blijvende emotionele balans
– Meer compassie creëren voor jezelf en anderen
– Betere focus en concentratie zodat je sneller en effectiever je doelen behaald
– Herken je eigen geluk van binnen waardoor je je gelukkiger voelt
– Je krijgt een sterker immuun- systeem
– Je wordt minder angstig
– Je krijgt een lagere bloeddruk
– Je gevoel voor eenzaamheid daalt drastisch
– Je slaapt beter en dieper!

Klein = fijn + gezellig
Er is een maximaal aantal leerlingen toegankelijk voor de meditatieles, zodat er voldoende aandacht gegeven kan worden per leerling. Ook is er dan voldoende bewegingsruimte per individu. Een volle meditatieles bestaat uit maar liefst 11 leerlingen en 1 docent.
Hierdoor is aanmelden voor iedere les verplicht! 

Meditatielessen in Delfshaven, Rotterdam: abonnementen

Tijd

(Maandag) 7:30 PM - 8:45 PM

Locatie

HappyZenHeart

Puntegaalstraat 75

Organisator

HappyZenHeartnamaste@happyzenheart.nl Puntegaalstraat 75, 3024EB Rotterdam

HappyZenHeartPuntegaalstraat 75

Reacties zijn gesloten.


X
X