Janice Aliar

Janice Aliar is een gecertificeerde RYT200 yogadocente die haar Yoga Teacher opleiding in Rishikesh (India) heeft gevolgd aan de World Peace Yoga School. Sindsdien geeft ze in Nederland wekelijkse Hatha yogalessen in Amsterdam, Purmerend en aan gedetineerden in een gevangenis in Westzaan.

Tijdens haar yogalessen komen ademhalingsoefeningen, lichaamsoefeningen en ontspanningsoefeningen/meditatie aan bod. Daarnaast is Janice ook juriste en voorzitter van stichting Sapna Foundation.
Deze stichting richt zich op armoedebestrijding in India en vanuit het onderdeel ‘Sapna Yoga & Health’ wordt getracht een positieve bijdrage te leveren aan het lichamelijke en mentale welzijn van mensen in Nederland. Dit doet Janice onder andere door yogalessen en Ayurvedische ontspanningsmassages aan te bieden aan geïnteresseerden. Deze traditionele massagetechniek heeft zij in India geleerd.

Verder is Janice ook auteur van het boek ‘Mumbai Massala’, een reisverslag over haar ervaringen als vrijwilliger op een straatkinderenproject in Mumbai (India). De volledige opbrengsten van de boekverkoop zijn naar projecten van Sapna Foundation gegaan, zoals de bouw van een gezondheidskliniek voor (zwangere) vrouwen in Bihar. Het boek is overigens nog steeds verkrijgbaar.

Janice zegt altijd:    

‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Op haar bescheiden wijze probeert Janice een positief verschil te maken in de levens van mensen die zij op haar pad tegenkomt.’

Website: Sapna Foundation
Social Media: Facebook Sapna Foundation
Teacher profile: Yoga Alliance

Video: Hallo Holland, Namasté India
In onderstaande video wordt Janice gevolgd tijdens één van haar vele reizen in India. Eind 2016 was ze in Mumbai, waarbij ze alles verteld over haar passie voor het exotische continent. Wat voor band heeft ze met het India en wat laat haar zo vaak terugkomen?

Koop jouw ticket voor de Yoga Workshop: Relax, it’s only stress

X