We werken aan ons lichaam door naar de sportschool te gaan, maar werken aan de geest doen we minder omdat we vaak niet weten wat goed en gezond voedsel is voor je geest. Dit is opzicht best logisch, want werken aan de geest, het herkennen van je eigen emoties en gedachten en het oplossen van je eigen angsten zijn stuk voor stuk mindfulness onderwerpen dat je niet op school te leren krijgt.

Wat is meditatie (dhyana) dan precies?
Meditatie, ook wel Dhyana genoemd in het Sanskriet staat voor één van de acht onderdelen van yoga. Het beslaat het zevende onderdeel volgens het model, genaamd: The eight limbs of Patanjali. Het uiteindelijke doel van meditatie is om samadhi te bereiken, oftewel éénwording met het Al. Klinkt zweverig, maar in feite kun je het zien als je ware natuur opzoeken als mens zijnde. Dit is de stilte. In de stilte spreekt je onderbewustzijn tegen je. In je onderbewustzijn zitten al je gewoontes, je aangeleerde conditioneringen. Zowel de ‘gezonde‘ als ‘giftige‘ conditioneringen.

Mediteer je op de juiste manier, dan kun je ruimte scheppen. Deze ruimte zorgt voor overzicht. Dit overzicht leidt tot helderheid. Deze helderheid leidt tot nieuwe inzichten. En deze inzichten leiden vanzelf naar een nieuwe conditionering wanneer je ze lang genoeg blijft herhalen. En op basis van deze conditionering kun je gegronde keuzes maken. En de keuzes die je maakt, bepalen uiteraard de kwaliteit van jouw leven…

Waar is meditatie goed voor?
Dagelijks kijk je naar je eigen lichaam in de spiegel en denkt: zie ik er wel goed uit? Wat voor kleding staat mij goed? Welke kleuren? Zal ik naar de kapper gaan of juist niet? Kortom: je zorgt goed voor je fysieke voorkomen. Je bent er erg bekend mee namelijk omdat je het een paar keer per dag gereflecteerd in de spiegel ziet. Je neemt er je tijd voor.

Maar ben je ook wel bekend met hoe jij eruit ziet aan de binnenkant van wie jij bent? Dankzij meditatie kun je namelijk kennismaken met de jij in jouzelf! Je leert bepaalde emoties beter te herkennen en je identificeert je er minder snel mee, met als gevolg dat je de emotie of gedachte als derde persoon kunt aanschouwen en daadwerkelijk een bewuste keuze kunt maken of je nu wel of niet meegaat met deze emotie. Het lijden van binnen wordt kortom langzaam maar zeker getemd en je ware menselijke waard zal meer en meer naar boven komen drijven: liefde en gelukzaligheid. Je zult leren keuzes maken op basis van liefde in plaats van angst.

Wat doen we tijdens de mindset meditatieles?
Een mindset meditatieles duurt ongeveer 60 minuten en hierbij maken we gebruik van diverse methoden die samen gemixt worden en zorgen voor een compleet gevuld koffertje, zodat jij goed voorbereid bent voor die innerlijke reis naar binnen toe.

#1 Innerlijke- & uiterlijke houding
Zit je niet goed van buiten, dan kun je niet goed naar binnen toe.

#2 Pranayama oefeningen
Kom in het hier en nu door je energie in balans te krijgen.

#3 Begeleide meditatie
Maak gebruik van jouw verbeeldingskracht om levensdoelen te bepalen.

#4 Mini- lezing
Audiofragment over een bepaald onderwerp dat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling.
of
Frequentie meditatie
“We’re living in an ocean of motion”, is was Bob Proctor altijd zegt. Tijdens deze meditatie maken we gebruik van de vele verschillende audiofrequenties, die resoneren met de mind en het lichaam.

#5 Mindset: gedachten zijn krachten*
Door middel van affirmaties, visualisatie en auto-suggestie ga jij je levensdoelen programmeren in je onderbewustzijn door af te stemmen op de juiste frequentie.

#6 Klankschalenmeditatie
Kom in savasana (lijkhouding) liggen en geniet van de rustgevende en helende vibraties die de diverse klankschalen bezitten.

#7 Tea Time met Q&A
Gezellig de laatste 15 minuten van de les kun je genieten van een vers munttheetje met of zonder honing terwijl je vragen kunt stellen over de les.

*Diepzeeduiken in jouw onderbewustzijn
Wat wil je echt in jouw leven? Hoe zou je leven eruit zien wanneer je je mooiste leven daadwerkelijk zou leven? Wat zijn je doelen voor dit jaar? Hoe wil je die gaan bereiken?
Veel mensen gaan gebukt onder de ratrace hier in westen en raken dan snel verwijderd van hunzelf. Men besteed hier veel tijd aan het nastreven van andermans wensen en behoeften. Of dit nu je manager is op het werk, een religie dat je aanhangt of een cultuur met bepaalde gedragingen: iedereen neemt bepaalde gewoontes met zich mee dat je door iets buiten jezelf om is aangeleerd door de jaren heen.
Tijdens de les besteden we ook aandacht aan wat JIJ belangrijk vindt in JOUW leven met als doel dit te manifesteren in de werkelijkheid. Alle automatische handelingen (zowel fysiek als geestelijk) vinden plaats in je onderbewustzijn. Dit geldt zowel voor gezonde als ongezonde gewoontes. Het doel is om ongezonde (veelal aangeleerde) conditioneringen om te vormen (dus niet verwijderen, maar vervangen!) door een andere conditionering dat gezonder is voor jou en vanzelfsprekend een positief effect hebben op jouw leven.
Om dit langzaam te realiseren planten we een zaadje in je onderbewustzijn, wat door middel van herhaling alsmaar groter en groter kan groeien.

We maken hierbij gebruik van:
– affirmaties: door gebruik te maken van een mala (gebedsketting) jouw persoonlijke wensen in te prenten in je onderbewustzijn,
– visualisatie: alleen woorden opdreunen is niet genoeg! Woorden die gemengd worden met visualisatie en gevoel zorgen voor magie.
– auto suggestie: hoe voelt het wanneer jij je mooiste leven zou leiden?

Voordelen van meditatie:
– Je leert jezelf van binnen kennen,
– Beter in je eigen kracht staan,
– Assertiever worden, 
– Minder identificeren met je eigen emoties,
– Rust creëren voor je geestelijk lichaam,
– Fitness voor je geestelijk lichaam,
– Meer controle over je gedachten,
– Sneller tot oplossingen komen voor individuele problemen,
– Minder piekeren,
– Voorkomen van depressie,
– Voorkomen van een burn-out,
– Je leeft meer in het hier en nu,
– Je bent je meer bewust van je dagelijkse handelingen,
– Blijvende emotionele balans,
– Meer compassie creëren voor jezelf en anderen,
– Betere focus en concentratie zodat je sneller en effectiever je doelen behaald,
– Herken je eigen geluk van binnen waardoor je je gelukkiger voelt,
– Je krijgt een sterker immuun- systeem,
– Je wordt minder angstig,
– Je krijgt een lagere bloeddruk,
– Je gevoel voor eenzaamheid daalt drastisch,
– Je slaapt beter en dieper!

GRATIS Mindset Meditatie Groepscoaching voor leden!
Iedere maand wordt er een Mindfulness Groepscoaching sessie georganiseerd waar leerlingen die meditatielessen volgen bij ons, kosteloos aan kunnen deelnemen! Hierbij gaan we dieper in op de yogische filosofie, het verkrijgen van de juiste mindset en de meditatie oefeningen die we tijdens de lessen uitvoeren. 

Wanneer?
Iedere laatste donderdag van de maand

Hoe laat?
19:30 – 21:00

Lees hier alles over onze gratis Mindset Meditatie Groepscoaching sessies!

Wat voor kleding trek ik aan voor een meditatieles?
Comfortabele kleding zoals een joggingbroek, t-shirt of vest. Tijdens de les ben je verplicht om je schoenen uit te trekken zodat je met sokken of blote voeten de lesruimte kunt betreden.
Mocht je een eigen yogamat hebben, dan ben je uiteraard vrij om deze mee te nemen. Immers zit je eigen energie hier al in!
Dekentjes, oogkussentjes en meditatiekussens zijn aanwezig in de lesruimte.

Aantekeningen maken tijdens de meditatieles
Mocht je een eigen notitieboekje hebben, dan wordt het aangeraden om deze mee te nemen. Tijdens de meditatie kunnen er namelijk spontaan ingevingen binnenkomen waar je wellicht wat mee wilt doen in je leven. Noteer deze dan ontmiddelijk zodat je ze niet vergeet! Pennen zijn aanwezig tijdens de les.

Klein = fijn + gezellig
Er is een maximaal aantal leerlingen toegankelijk voor de meditatieles, zodat er voldoende aandacht gegeven kan worden per leerling. Ook is er dan voldoende bewegingsruimte per individu. Een volle meditatieles bestaat uit maar liefst 12 leerlingen en 1 docent.

Abonnement kopen voor wekelijkse mediatielessen
HappyZenHeart biedt maar liefst drie verschillende abonnementen aan voor de meditatielessen:

5 x Meditatielessen in Delfshaven, Rotterdam (+ 1 gratis les!)
10 x Meditatielessen in Delfshaven, Rotterdam (+ 3 gratis lessen!)
20 x Meditatielessen in Delfshaven, Rotterdam (+ 5 gratis lessen!)

Proef meditatieles
1 x Proef meditatieles in Delfshaven, Rotterdam

Aanmelden Mindset Meditatieles
Doordat er slechts plek is voor maximaal 12 leerlingen per les is het verplicht om jezelf aan te melden.

Stuur een Whatsappje naar 06-37274166 met je voor- en achternaam en datum van de desbetreffende Mindset Meditatieles die je graag wilt volgen. 

Vragen over de Mindset Meditatielessen?
Stuur gerust een mail naar namaste@happyzenheart.nl of bel op 06-37274166