Over Geoffrey de Jong

“The name is Jong. Geoffrey de Jong.”
Jong. Geoffrey de Jong. Ook wel liefkozend ‘Geo’ genoemd. Net als ‘National GEOgraphic Channel’, je weet wel. Geboren en getogen in het Verre Oosten: Zwolle, maar inmiddels een goed geïmporteerde en geëmigreerde Rotterdammert.

Wie is #Geo in #?
#Gymrat #Veggie #Yoga #200RYT #India #Nintendo #NYKnicks #Videomaker #WordPressFanboy #BollywoodLover #AppleFreak #NealeDonaldWalsch #NapoleonHill #Dandapani #Manga #BhagavadGita #Boekenworm #LifeCoach #ध्यान-Dhyana-Meditatie #Entrepreneur #Freelancer

Over WordPress, beetje SEO en een boel video.
Na jarenlang mijn grijze massa verdiept te hebben in websites, met name WordPress als CMS en een beetje tof doen met SEO hier en daar, flaneer ik de laatste paar jaren toch vooral met camera’s heen en weer om alles wat met mindfulness, spiritualiteit en human interest te maken heeft voor de lens te krijgen. Met bescheiden trots mag ik mijzelf dan toch echt een Videomaker noemen, waarbij ik video’s produceer (script, film en monteer) voor websites en social media. (Welke gek leest er tegenwoordig nog webtekst?! Dat is toch zóóó 2018?)
Maar mijn echte droom is, wanneer ik later groot word, om Documentairemaker te worden, met als specialisatie uiteraard mindfulness, spiritualiteit, human interest, India, Yoga, Hindoeïsme en Boeddhisme. Een hele mond vol, maar ik laat de 108 malakralen dagelijks rondjes maken om mijn vingertoppen heen tijdens het opdreunen, visualiseren en voelen van mijn affirmaties! Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat ik mij daar ook mee bezig zal houden.

Mijn Yogische Pad.
Sinds ik me kan herinneren ben ik al bezig met mindfulness. Zo reis ik regelmatig naar India toe, de bakermat van spiritualiteit, om nieuwe inzichten te mogen insnuiven. Letterlijk tussen de aroma van curry, het geluid van tempelbellen en het oogstrelende beeld van de culturele kleuren door, ben ik steeds meer mijzelf gaan ontwikkelen als mens zijnde.

Door met vele guru’s in gesprek te gaan, cursussen te hebben gevolgd en een 200RYT Yoga Teacher Training in Rishikesh te hebben ondergaan, is mijn dharma (weten wat je persoonlijke missie is in het leven) steeds duidelijker geworden: het doorgeven van de spirituele kennis van o.a. de yogische filosofie aan mensen in het westen, zodat de connectie met hunzelf steeds meer en meer terugkeert.
Dit doe ik graag door middel van mensen samenbrengen tijdens een lezing, workshop, meditatieles of groepscoaching sessie en uiteraard het in beeld te brengen op video. Hierdoor ben ik steeds meer en meer te weten gekomen over wat meditatie (प्रत्याहार pratyahara en ध्यान dhyana) en het onderbewustzijn (नियम niyam) met jouzelf als mens kan doen.

Ook ben ik Hindi aan het leren als derde taal, om mijzelf op deze manier een beetje verstaanbaar te kunnen maken in India. En ook om dialogen in Bollywoodfilms beter te kunnen volgen tussen de spetterende muziek door!

Benieuwd naar wat mijn yogische reis in Rishikesh ongeveer inhield?

A Happy Heart is where the Zen is: de geboorte van HappyZenHeart
Doordat men in Nederland vanaf hun geboorte op een zo’n wijze geconditioneerd zijn om alsmaar verder weg van hun ware aard te komen staan, vallen werkgevers en werknemers met bosjes om. Er heerst een ware unhappiness cultuur waarbij men lijkt te verdrinken in onbeheersbare emoties, paniek aanvallen, stress, depressies en zelfs burn-outs. In mijn twintiger jaren kreeg ik ook te maken met een paar van bovengenoemde factoren, waardoor ik wist dat ik de diepte met mijzelf moest gaan opzoeken.

Ik nam mijn verantwoordelijkheid en ging mijn innerlijke strijd aan. Eerst moest ik een zekere mate van kennis vergaren, omdat ik mijzelf beter moest leren begrijpen. Iets wat je begrijpt, kun je namelijk controleren. Zo verslond ik boeken van Neale Donald Walsch, de Bhagavad Gita, Michael Pilarzcyk, Napoleon Hill, Dan Lok, Dale Carnagie, Vishen Lakhiani, Robert Kyosaki en velen meer. Alle boeken gingen over mindset, business en in zeker zin ook spiritualiteit.

Hierna had ik ook een hoop informatie gepropt in die arme hersenen van mij, maar het simpelweg opdreunen van tegeltjeswijsheid kan iedereen natuurlijk wel. Ik wilde wijsheid verkrijgen. Eigen wijsheid.
Zo volgden er verre reizen naar Bali (Indonesië) en India, waar ik verbleef op diverse ashrams en volgde ik diverse trainingen om ervaring op te doen. Iedere reis die ik heb gemaakt, de mensen die ik heb ontmoet en de belevenissen die ik daar heb mogen ervaren, neem ik mee tijdens iedere les, coaching sessie en lezing/ workshop dat ik geef.

HappyZenHeart, what’s in the name?
Iedereen wil zich gelukkig (Happy) voelen, daarvoor doe je ook de dingen die je doet. Iedereen wilt van het hoofd naar het hart (Heart) gaan leven, want in je hart zit je gevoel. Luister je hiernaar, dan hoor je pas echt wat je doel (dharma) is in het leven. En dit bereik je door Zen van binnen te zijn. Rust. De stilte in te gaan. Alleen hierdoor leef je niet meer in het verleden of in de toekomst, maar ook daadwerkelijk in het hier en nu. En zo was de spirituele geboorte van HappyZenHeart een feit geworden.
Met veel liefde, toewijding en passie verzorg ik meditatielessen, mindfulness groepscoaching en organiseer ik workshops op het gebied van persoonlijke groei, mindset en de yogische filosofie. Maar denk hierbij ook aan workshops en groepscoaching, specifiek bedoeld voor mannen!

Meditatielessen, Mindfulness Groepscoaching en Spirituele/Mindfulness Workshops.
Nieuwsgierig geworden wat HappyZenHeart kan betekenen voor jou? Wil je geïnspireerd worden? Moeite om belangrijke keuzes in je leven te maken? Ben je het zat om geleefd door anderen te worden? Heb je een zware baan en merk je dat de werkdruk zorgt voor emotionele schommelingen, stress en depressie?

Kom eens langs en bezoek een meditatieles, mindfulness groepscoaching of spirituele/mindfulness workshop in Delfshaven, Rotterdam!